Hoe kies je een SEO-vriendelijk WordPress-thema?

Hoe kies je een SEO-vriendelijk WordPress-thema?

De eerste stap na het lanceren van een blog is het opzetten van een thema dat er geweldig en bevredigend uitziet. Hoewel WordPress een grote bibliotheek met thema’s heeft, zie ik vaak dat mensen de verkeerde thema-keuzes maken die hun algehele bedrijf online kunnen schaden.

De meeste beginners kiezen uiteindelijk een thema dat er gewoon verbluffend uitziet, zonder zich zelfs maar bewust te zijn van het feit dat WordPress-thema’s iets met SEO te maken hebben. Ik heb veel vrienden die nooit zouden terugkijken op de technische aspecten van een thema in plaats van alleen een demo-indeling.

Waarom uw thema een belangrijk onderdeel is van SEO

Na jaren met SEO te hebben gewerkt, denk ik dat WordPress-thema’s een rol spelen bij het bepalen van het SEO-succes van een website, maar niet direct. Het is niet zoiets als het installeren van een thema dat u een hogere ranking zou kunnen geven of een specifiek thema dat uw SEO zou kunnen schaden.

Als je de veranderingen in de signalen die de SEO-ranglijst bepalen nauwlettend in de gaten houdt, zou je kunnen zien dat UX-signalen een hoger gewicht krijgen in de algehele SEO-signalen. Maar wat heeft een thema te maken met de UX van een site?

WordPress-thema’s dragen het grootste deel van de UX op een website bij. Van de laadovergang tot de inhoudsstructuur, thema’s beïnvloeden UX-signalen zoals reactievermogen, snel laden, geoptimaliseerde interface en nog veel meer factoren die binnenkort deel zullen uitmaken van de Core Web Vitals- update van Google .

Zoals u weet, verandert SEO met de dag door signalen van pagina-ervaringen. Hier hebben we enkele dingen bedacht waarop u zich moet concentreren bij het kiezen van een thema voor uw SEO-geoptimaliseerde site.

1. Goed gecodeerd

Zoals u weet, zijn thema’s die er geweldig uitzien, in feite reeksen code in de backend. Er kunnen duizenden regels code zijn om van een thema de realiteit te maken die u ziet. Als website-eigenaar die ook op de hoogte is van de SEO-voordelen van het WP-thema, moet u er echt voor zorgen dat het echt goed gecodeerd is.

Alleen een goed gecodeerd thema wordt SEO-vriendelijk, veilig en snel. Maar als beginner die misschien helemaal geen programmeertalen kent, zal het moeilijk zijn om naar de code te kijken en inzicht te krijgen in de kwaliteit.

Een goede vuistregel is om te zien of het thema populair is, regelmatig updates aanbiedt, en kijk gewoon naar het ontwikkelaarsbedrijf om te zien of ze ervaren zijn. Neem even de tijd om ook recensies voor een thema te lezen. Vaak zul je de meningen van andere ontwikkelaars kunnen vinden waarmee je rekening kunt houden.

2. Snel laden

Hoe lang wacht u voordat een website is geladen? Misschien 4 of 5 seconden, maar uit een onderzoek bleek dat 40% van de lezers een website verlaat als het meer dan 3 seconden duurt om te laden. Elk moment na 3 seconden doet je UX pijn en de kans dat gebruikers stuiteren is groot.

Thema’s zijn een van de meest voorkomende redenen voor de trage laadtijden. Trage thema’s zien er misschien cool uit als ze worden geladen, maar meestal is de bezoeker al teruggekeerd en heeft hij uw site verlaten zonder de volledig geladen pagina te zien.

U kunt GTMetrix of PageSpeed ​​Insights gebruiken om te controleren hoe goed uw huidige thema presteert en de problemen te zien die een langzame laadtijd veroorzaken. Kijk of het in minder dan 3 seconden laadt, anders moet je misschien een switch overwegen!

3. Responsief

Reagerend ontwerp

Een responsief thema is iets dat de lay-out aanpast aan de schermgrootte en resolutie. Ze zijn gebruiksvriendelijker op kleinere schermen en mobiele apparaten, wat een scorepunt is in SEO-aspecten.

Responsieve thema’s hebben de neiging om de algehele gebruikerservaring te verbeteren en spelen een rol in SEO, aangezien mobielvriendelijke pagina’s hoger scoren op Google. Bovendien verklaarden ze volgens een blogpost in Google Search Central: “Google raadt Responsive Web Design aan omdat dit het gemakkelijkste ontwerppatroon is om te implementeren en te onderhouden.”

In 2021 is mobiele vriendelijkheid een must, aangezien mobiele gebruikers meer dan 80% van de totale internetgebruikers in handen hebben. U moet alleen denken aan het kiezen van een thema met een responsief ontwerp dat op verschillende schermformaten past zonder dat de lay-out er lelijk uitziet!

4. Regelmatige updates

De meeste populaire WordPress-thema’s worden misschien elke maand regelmatig bijgewerkt om hun functies te verbeteren en eventuele bugs te verhelpen. Het vinden van een thema dat regelmatige updates biedt, is verplicht als u een veilige website wilt hebben.

Weet je dat van alle CMS-hacks in 2018 90% voor WordPress was. Volgens Sucuri maakte 39% van de gehackte websites gebruik van verouderde software. Niet alleen de gebruiker, maar de thema-ontwikkelaar zou ook regelmatig updates moeten openen om de beveiliging te verbeteren.

Daarom laten deze resultaten ons zien dat u een thema moet kiezen dat regelmatige updates en beveiligingsverbeteringen biedt die uw site veilig en gezond houden!

5. Compatibiliteit van SEO-plug-ins

Hoe Yoast SEO te gebruiken om de positie van zoekmachines te versterken

Terwijl je een artikel over SEO leest, weet ik zeker dat je een SEO-plug-in op je blog / site hebt geïnstalleerd. Weet u dat niet alle plug-ins compatibel zullen zijn met elk WP-thema? En dat sommige thema’s zelfs een ingebouwde SEO-tool hebben?

Hoewel dit verleidelijk lijkt, kunnen ingebouwde SEO-opties vaak conflicten veroorzaken met andere SEO-plug-ins van uw keuze. Het ervaren team van WPExplorer raadt aan om een ​​SEO-plug-in te gebruiken in plaats van de ingebouwde SEO-tool met je thema. Thema-ontwikkelaars zijn bijvoorbeeld vaak goed in het bouwen of ontwerpen van thema’s, maar dat betekent niet dat ze SEO begrijpen. Het team van Yoast (bijvoorbeeld) is echter gespecialiseerd in SEO en blijft constant op de hoogte van de laatste richtlijnen. Dus door hun plug-in te gebruiken, kun je er zeker van zijn dat je de beste setup hebt voor de SEO van je website.

Het is echt verstandig om te controleren of de plug-in SEO-plug-ins toestaat, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van het juiste WordPress-thema. Het verkrijgen van de beste SEO-plug-in kan ons een voorsprong geven op anderen die dat missen, het is een gemakkelijke zet!

6. Crossbrowser getest

Het verkrijgen van een Cross-Browser Tested-thema is erg belangrijk, omdat het ervoor kan zorgen dat uw site op de verwachte manier wordt geladen in alle browsers op verschillende besturingssystemen, apparaten en schermformaten.

Als eigenaar van een website is het uw verantwoordelijkheid om te controleren of uw thema Cross Browser Tested is, zodat u niets van uw doelgroep mist als ze uit een andere webbrowser komen. De meeste thema’s worden tegenwoordig Cross Browser-getest, maar het is altijd beter om voor deze gekke dingen te zorgen.

Bekijk bij het kiezen van het thema de details om te zien of de ontwikkelaar compatibele of geteste browsers heeft vermeld. Een goed thema zou moeten werken in moderne browsers (inclusief Firefox, Safari, Opera, Chrome en Edge), zodat u uw publiek naar uw site kunt krijgen zonder hen te vragen een specifieke browser of apparaat te openen!

Wat is een voorbeeld van een SEO-vriendelijk thema?

Zoals ik al zei, moet het bovenstaande worden opgemerkt bij het vinden van een thema dat het beste is voor SEO, maar het artikel zal niet worden voltooid als ik geen voorbeeld heb toegevoegd. Hier is een van de beste opties die u voor uw site kunt proberen: het Total-thema.

Totale bestemmingspagina voor WordPress-thema

INFO & DOWNLOADENBEKIJK DE DEMO

Total is een van de beste Drag and Drop-thema’s voor WordPress die is ontwikkeld door WPExplorer. Zoals eerder gezegd, is dit thema het complete voorbeeld waarin alle bovenstaande punten samenkomen. Gemaakt door het ervaren team van WPExplorer, met Total ben je in goed gezelschap!

Het Total-thema wordt geleverd met meer dan 40 vooraf gemaakte demo’s en meer dan 500 stijlopties die ervoor kunnen zorgen dat uw site de massa voor blijft. Met de gebruiksvriendelijke Drag and Drop-builder kunt u probleemloos uw site maken. Momenteel zijn er meer dan 47.000 tevreden klanten die tevreden zijn met Total. Je kunt het Total Theme nu voor $ 59 krijgen!

Afsluiten

Veel verkeer krijgen is de droom van elke website-eigenaar, maar de bezoeker een betere ervaring geven is nog beter en dat is waar SEO en UX om de hoek komen kijken. Ik zou graag willen uitleggen dat SEO meer inhoudt voor de gebruiker dan voor zoekmachines.

Een van de cruciale factoren die de pagina-ervaring bepalen, is het thema van uw site. Je moet het schoon, responsief, snel, veilig en compatibel maken, zoals het Total WordPress-thema van WPExplorer, dat een perfect voorbeeld is van een voor SEO geoptimaliseerd thema.

Daarom hebben WordPress-thema’s veel te maken met SEO. Zoek een goed SEO-geoptimaliseerd thema en activeer het zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw thema uw positie in de zoekmachines naar beneden haalt!

0
Domeinen lijst
Jouw domeinen lijst is leeg

Domeinen

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Welkom.

Ultracom is ontstaan door het zoeken naar de beste oplossingen voor onze klanten.

Ultracom.

Log in op uw account