Ultieme gids voor WordPress-categorieën en -tags

Ultieme gids voor WordPress-categorieën en -tags

Dus je bent begonnen met je eigen WordPress-website en je kunt niet wachten om je eerste blogpost te publiceren. Er is alleen een klein probleempje: je kunt niet beslissen of je categorieën of tags aan je blogpost moet toevoegen… of misschien allebei?

Je bent niet alleen. Veel bloggers raken in de war door WordPress-categorieën en -tags, dus in de post van vandaag vertellen we je alles wat je moet weten. We leggen het verschil uit tussen categorieën en tags, waarom ze worden gebruikt, geven u voorbeelden voor het gebruik ervan en helpen u beslissen of u categorieën, tags of beide moet gebruiken.

Wat zijn WordPress-categorieën en -tags?

WordPress-categorieën en -tags zijn WordPress- taxonomieën . Deze taxonomieën worden gebruikt om uw inhoud te ordenen en te classificeren, zodat uw lezers uw website gemakkelijker kunnen gebruiken.

Als u bijvoorbeeld een voedselblog heeft, kunnen uw categorieën lunch , diner en desserts zijn . Je zou elk bericht verder kunnen classificeren binnen die individuele categorieën met tags zoals snelle en gemakkelijke maaltijden , eenpansdiner-ideeën of veganistische maaltijden.

Wat is het verschil tussen categorieën en tags?

Hoewel categorieën en tags hetzelfde doel dienen, zijn er een aantal verschillen tussen hen .

  • Categorieën zijn meer een brede groepering van je berichten, het zijn de belangrijkste onderwerpen waarover je op je blog praat
  • U kunt tags gebruiken om uw berichten specifieker te ordenen, ze kunnen zelfs een eenmalig trefwoord zijn dat voor een specifiek bericht wordt gebruikt en nooit meer
  • Categorieën kunnen hiërarchisch worden georganiseerd en hebben subcategorieën
  • Tags mogen geen subtags hebben
  • U bent verplicht om ten minste één categorie in WordPress toe te voegen, anders gaat het naar de standaard categorie Uncategorized. Deze categorie kan niet worden verwijderd, maar je kunt hem wel hernoemen naar iets anders
  • In tegenstelling tot categorieën is het toevoegen van tags volledig optioneel

Waarom categorieën en tags gebruiken in WordPress?

Zoals eerder vermeld, is de belangrijkste reden om categorieën en tags te gebruiken het organiseren en classificeren van uw inhoud. Zodra uw inhoud is georganiseerd, kunnen uw lezers gemakkelijker door uw blog navigeren.

U kunt bijvoorbeeld uw hoofdcategorieën toevoegen aan uw navigatie of aan uw blogzijbalk. Dit maakt het voor uw lezers gemakkelijker om categorieën te vinden waarin ze geïnteresseerd zijn, waardoor ze meer tijd op uw site doorbrengen.

Categorieën en tags toevoegen en beheren in WordPress

Categorieën toevoegen aan uw WordPress-berichten is eenvoudig. Om een ​​categorie aan uw bericht toe te wijzen, klikt u eenvoudig op het paneel Categorieën in de berichteditor. Als u geen categorieën heeft, kunt u een nieuwe maken door op de link Nieuwe categorie toevoegen te klikken. Geef vervolgens de categorie een naam en klik op de knop Nieuwe categorie toevoegen .

Categorieën toevoegen in bericht

Als u categorieën begint te maken, kunt u ook een bovenliggende categorie toewijzen. Nadat je de categorieën hebt gemaakt, kun je ze aan een bericht toewijzen door simpelweg het selectievakje ernaast aan te vinken.

Als u een tag aan uw bericht wilt toevoegen, vouwt u het deelvenster Tag in de berichteditor uit. Typ vervolgens de tag en druk op de enter-toets of gebruik komma’s om de tags te scheiden. De tag wordt gemaakt en u kunt deze eenvoudig opnieuw gebruiken in andere berichten. Het enige dat u hoeft te doen, is beginnen met het typen van de tag en deze wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu. Je kunt er vervolgens op klikken om het aan dat bericht toe te voegen.

tags toevoegen in berichten

Een andere plaats om categorieën te beheren is door naar Berichten > Categorieën te gaan . Hier kunt u nieuwe categorieën maken, een beschrijving voor elke categorie toevoegen en de URL-slug voor elke categorie aanpassen. U kunt ook bovenliggende categorieën toewijzen, bestaande categorieën bewerken en categorieën verwijderen die u niet langer nodig heeft of niet wilt gebruiken.

Beheerpagina voor categorieën

Op dezelfde manier kun je tags beheren door naar Berichten > Tags te gaan . Het tagbewerkingsscherm heeft dezelfde opties als die voor categorieën. Het enige verschil is dat u geen bovenliggende tag kunt toewijzen, omdat deze niet hiërarchisch is, zoals we eerder hebben geleerd.

tagbeheerpagina

En voor uitgebreide functionaliteit zijn er ook een aantal categorie- en tag-plug-ins waarmee u meer kunt doen met uw taxonomieën.

Een opmerking over het gebruik van categorieën in post-URL

Sommige websites gebruiken categorieën in hun post-URL-structuur. U kunt dit instellen door naar Instellingen > Permalinks te gaan . Selecteer Aangepaste structuur . Je kunt je permalink er dan zo uit laten zien:

uwdomeinnaam.com/category/postnaam

Als u dit echter instelt en veel subcategorieën maakt, kan uw bericht-URL er uiteindelijk als volgt uitzien:

uwdomeinnaam.com/category/subcategory/postnaam

Een nadeel van deze aanpak is dat als je later besluit om je categorieën en subcategorieën te reorganiseren, je uiteindelijk veel omleidingen moet maken om ervoor te zorgen dat je links niet kapot gaan.

Als zodanig is het beter om vast te houden aan een kortere URL-structuur en alleen je postnaam te gebruiken. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het organiseren van je inhoud en niet te vergeten een kortere URL is gemakkelijker te onthouden en SEO-vriendelijker.

Hoeveel WordPress-categorieën en -tags moet u hebben?

Dus nu weet je wat WordPress-categorieën en -tags zijn en hoe je ze kunt maken, beheren en gebruiken. Laten we het nu hebben over hoeveel categorieën en tags je zou moeten hebben.

Over het algemeen zijn er geen limieten aan het aantal categorieën en tags dat u in WordPress kunt hebben. Je kunt meerdere categorieën aan hetzelfde bericht toewijzen en je kunt meerdere tags aan hetzelfde bericht toewijzen.

Het juiste antwoord op hoeveel categorieën uw site zou moeten hebben, zou zijn: zoveel als u nodig heeft om uw inhoud logisch te ordenen. Houd er echter rekening mee dat als u veel categorieën begint toe te voegen, u wellicht subcategorieën kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat uw site gemakkelijker te navigeren is.

Als je net begint met je blog, voeg dan een paar algemene categorieën toe om je inhoud overzichtelijk te houden. Als u er meer nodig heeft, kunt u eenvoudig meer categorieën maken. Onthoud dat het beter is om minder categorieën met veel inhoud te hebben dan tientallen categorieën met slechts één of twee berichten.

Wat tags betreft, is er geen limiet aan het aantal tags dat u aan een bericht kunt toevoegen. Maar net als bij categorieën is het beter om minder tags met een aantal berichten te hebben dan honderden tags met slechts één bericht erin.

WordPress-categorieën of -tags: wat is beter voor SEO

Zoals eerder vermeld, zijn WordPress-categorieën en -tags belangrijk voor het organiseren van uw inhoud en het verbeteren van de bruikbaarheid van uw website. En aangezien de bruikbaarheid van de website een grote rol speelt als het gaat om SEO, is het niet meer dan normaal dat categorieën en tags een rol spelen in hoe Google uw site rangschikt.

Elke categorie en tag fungeert als een bestemmingspagina voor die specifieke categorie en tag. Als zodanig moeten ze uw bezoekers en lezers de best mogelijke ervaring bieden. Koppel dat aan het feit dat als je de URL van een bericht bijwerkt, de categoriepagina nog belangrijker wordt.

Evenzo, als u een directory-website heeft en vermeldingen na een tijdje vervallen, is de categoriepagina degene die overblijft en belangrijker dan de individuele vermelding.

Bovendien voorkomen uw categorie- en tagpagina’s dat uw berichten of aangepaste berichttypes zoals producten om dezelfde term strijden . Stel dat u bijvoorbeeld een blog over videogames heeft. Het optimaliseren van elke blogpost voor role-playing games met trefwoorden kan u meer kwaad dan goed doen.

In plaats daarvan kunt u afzonderlijke berichten optimaliseren voor long tail-zoekwoorden zoals Japanse rollenspellen, actie-rollenspellen, strategische rollenspellen en dergelijke, terwijl u ze koppelt aan de categorie van rollenspellen.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat je geen categorieën en tags moet hebben die hetzelfde zijn, omdat dit kan leiden tot problemen met het dupliceren van inhoud en het toewijzen van meerdere categorieën aan hetzelfde bericht.

Nu we het toch over SEO hebben, vraag je je misschien af ​​of categorieën of tags beter zijn voor SEO. Er is geen definitief antwoord op die vraag, omdat beide worden gebruikt om uw inhoud te ordenen, alleen op enigszins verschillende manieren.

Laatste gedachten

WordPress-categorieën en -tags helpen u de inhoud op uw website te ordenen. Je kunt categorieën gebruiken om berichten die over hetzelfde onderwerp gaan samen te groeperen en tags gebruiken om elk bericht verder te beschrijven.

De tips in dit artikel helpen je om categorieën en tags in WordPress correct te gebruiken. Het enige dat u nu nog hoeft te doen, is beslissen over uw categorieën en tags en deze gaan gebruiken om uw geweldige blogposts te ordenen.

LOCATIE

Weteringstraat 17

7041 GW  ‘s-Heerenberg

Nederland

CONTACT

Tel: +31 687 234 243

Email: i[email protected]

Website: www.ultracom.nl

Facebook: ww.facebook.com/Ultracom

Google Review: Plaats een review

U kunt ook ons vinden op Marktplaats

Lees meer

Ultieme gids voor WordPress-categorieën en -tags

7 manieren om de conversieratio’s van WooCommerce te optimaliseren

Meer leads genereren met WordPress

Domeinen toewijzen in WordPress (Domain Mapping)

0
Domeinen lijst
Jouw domeinen lijst is leeg

Domeinen

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel

Welkom.

Ultracom is ontstaan door het zoeken naar de beste oplossingen voor onze klanten.

Ultracom.

Log in op uw account