Hoe maakt Ultracom 
je beveiliging Ultrasterk?

WordPress Beveiliging

Nut van goede website beveiliging niet onderschatten

Hoewel over het algemeen er wel consensus is over het feit dat je website of webshop goed beveiligen een must is, wordt er toch nog te licht over gedacht. Men heeft dan soms het idee dat de eigen website toch niet zo interessant zal zijn voor hackers, of dat er met een SSL-certificaat alleen, voldoende aan de beveiliging is gedaan.
Niets is minder waar. Er zijn namelijk vele aspecten die komen kijken bij het zo veilig maken en houden van je site. Je zou je bedrijfspand ook goed beveiligen dus waarom dan online niet exact hetzelfde doen?

Het belang van updaten tegen inbraak

WordPress is een open source systeem wat door meerdere ontwikkelaars wordt beheerd en zij brengen regelmatig updates uit om het programma zo veilig mogelijk te houden tegen aanvallen van hackers. Het belang van het uitvoeren van die updates wordt al snel duidelijk als je hieronder verder leest.
Er zijn verschillende websites waar de zwakke plekken in software in een lijst vermeld worden. Daar kun je dan ook gelijk de nieuwste updates vinden die de inbraak via die zwakke plekken voorkomen. Het spreekt met deze kennis meteen voor zich waarom je je updates goed moet bijhouden. Hackers kunnen en weten deze lijsten immers ook goed te vinden. 
Via geautomatiseerde scans worden kwetsbare websites opgespoord en dan is de kans op inbraak natuurlijk sterk vergroot. Het is dus van belang dit goed bij te houden.

Back-ups
en Firewalls

We zijn ons allemaal bewust van het belang van back-ups, maar helaas worden ze toch nog geregeld niet gemaakt. De ellende die dat gebrek kan opleveren, in tijde van nood is soms niet te overzien
Als zon back-up wel netjes gemaakt wordt, is het van groot belang dat ook de plek waar deze back-up opgeslagen wordt, goed beveiligd is. Immers, de back-up bevat alle gevoelige informatie die ook op je website staat en dient dus net zo goed afgeschermd te worden! Er zijn vele programma’s beschikbaar om je wachtwoorden en back-ups te versleutelen. 
Firewalls hebben hun sporen wel verdiend. Ze zijn bekend en worden altijd wel gebruikt. Helaas worden ze niet altijd goed gebruikt, te vaak zien we bij Ultracom dat er meer poorten open staan dan absoluut noodzakelijk. Als je bijvoorbeeld een standaard webshop bezit, zou er eigenlijk behalve poort 80 en poort 443 (beide https) verder niets moeten openstaan.
Er zijn zeker nog heel wat extra mogelijkheden beschikbaar via gespecialiseerde software.

SSL-certificaten

Gelukkig is het inmiddels ook wel algemeen bekend onder webshop eigenaren dat het hebben van een SSL-certificaat van groot belang is. Wat minder bekend is, is dat dat niet altijd voldoende is. Soms wordt er bijvoorbeeld misbruik gemaakt van de kwetsbaarheden in het Domaine Name System (hierna DNS genoemd).
DNS wordt ook wel uitgelegd als het telefoonboek van het internet, omdat het lastige lange IP-adressen omzet in makkelijk te onthouden domeinnamen. Wanneer er dan verbinding wordt gemaakt met een website wordt de nameserver geraadpleegd voor het adres, voordat er contact gemaakt kan worden met het IP-adres.
Het misbruik vindt plaats wanneer een hacker de gegevens op de nameserver weet aan te passen en op die manier het binnenkomende verkeer naar een ander adres kan sturen. De gegevens kunnen dan doorgestuurd worden naar het originele adres, maar toch gezien worden. Zoiets kan bijvoorbeeld voorkomen bij open acces points voor draadloos internet.
Hier word je niet standaard tegen beschermt met je SSL-certificaat.
 
Dit is een greep uit de onderwerpen die Ultracom voor je zal aanpakken. We hebben verschillende anti-malware tools en anti-hack detectors waarmee we je software en code kunnen checken, de gaten opsporen en de lekken detecteren. Kies een van onze beveiligingspakketten of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we met jou gaan bekijken wat voor jouw website passend is.

kies je pakket!

Website laten beveiligen door Ultracom

Small

€39

Per maand

Large

€79

Per maand

noodsituatiethis slowpoke moves

€199

Eenmalig

Vragen over de beveiliging pakketten?

Weet je niet welk pakket geschikt is voor je? Of heb je nog geen goed idee van wat alle opties inhouden? We helpen je graag verder! Neem contact op bel ons op 06-87234243.