Hoe maakt Ultracom 
je beveiliging Ultrasterk?

WordPress Beveiliging

Onderschat het belang van beveiliging niet

Hoewel er over het algemeen consensus is over het feit dat je website of webshop goed beveiligd dient te worden, worden de gevaren toch nog onderschat. Men heeft soms het idee dat de eigen website toch niet zo interessant zal zijn voor hackers, of dat er met een SSL-certificaat alleen voldoende aan de beveiliging is gedaan.
Niets is minder waar. Er zijn namelijk vele aspecten die komen kijken bij het zo veilig mogelijk maken én houden van je WordPress website. Je zou je bedrijfspand ook alleen goed beveiligd achterlaten dus waarom dan online niet exact hetzelfde doen?

Het belang van updaten tegen inbraak

WordPress is een open source systeem waar meerdere ontwikkelaars regelmatig updates voor uit brengen om het CMS zo veilig mogelijk te houden, tegen aanvallen van hackers. Het belang van het uitvoeren van die updates wordt al snel duidelijk als je wat meer op de hoogte bent hoe het eraan toe gaat.
Er zijn namelijk verschillende websites waar de nieuwste gevonden zwakke plekken in CMS software vermeld worden. Op deze websites kun je dan ook meteen de bijpassende updates vinden die de inbraak op de desbetreffende zwakke plek voorkomen. Het spreekt met deze kennis voor zich waarom je je updates goed  moet bijhouden. Hackers weten deze lijsten immers ook goed te vinden. Hackers kunnen trouwens ook simpelweg via geautomatiseerde scans kwetsbare websites opsporen en dat vergroot de kans op inbraak natuurlijk sterk. 

Back-ups & Firewalls

We zijn ons allemaal bewust van het belang van back-ups, maar helaas wordt het toch niet altijd allemaal even netjes bijgehouden. De ellende die dat gebrek kan opleveren is soms niet te overzien.
En als zo’n back-up wel netjes gemaakt wordt, is het van groot belang dat ook de plek waar deze opgeslagen wordt goed beveiligd is. Immers, de back-up bevat alle gevoelige informatie die ook op je website staat en dient dus net zo goed afgeschermd te worden! Gelukkig zijn er vele programma’s beschikbaar om je wachtwoorden en back-ups te versleutelen.
Firewalls hebben hun sporen wel verdiend. Ze zijn bekend en worden altijd wel gebruikt. Helaas worden ze niet altijd goed gebruikt, te vaak zien we dat er meer poorten open staan dan absoluut noodzakelijk. Als je bijvoorbeeld een standaard webshop bezit, zou er eigenlijk behalve poort 80 en poort 443 (beide https) verder niets moeten openstaan.
Er zijn zeker nog heel wat extra mogelijkheden beschikbaar via gespecialiseerde software.

SSL-certificaten

Gelukkig is het inmiddels ook algemeen bekend onder webshop eigenaren dat het hebben van een SSL-certificaat van groot belang is. Wat minder bekend is, is dat het helaas lang niet altijd voldoende is.
Soms wordt er bijvoorbeeld misbruik gemaakt van de kwetsbaarheden in het Domain Name System (hierna DNS genoemd).
DNS wordt ook wel het telefoonboek van het internet genoemd, omdat het lastige lange IP-adressen omzet in makkelijker te onthouden domeinnamen. Wanneer er dan verbinding wordt gemaakt met een website wordt de nameserver geraadpleegd voor het adres, voordat er contact gemaakt kan worden met het IP-adres.
Het misbruik vindt plaats wanneer een hacker de gegevens op de nameserver weet aan te passen en op die manier het binnenkomende verkeer naar een ander adres kan sturen. De gegevens kunnen ook doorgestuurd worden naar het originele adres, maar toch gezien worden. Zoiets kan bijvoorbeeld voorkomen bij open acces points voor draadloos internet. Hier wordt je niet standaard tegen beschermt met je SSL-certificaat.
 
Dit is slechts een greep uit de onderwerpen die Ultracom voor je zal aanpakken. We hebben verschillende anti-malware tools en anti-hack detectors waarmee we je software en code kunnen checken, de gaten kunnen opsporen en de lekken detecteren. Kies één van onze beveiligingspakketten of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek waarin we met jou gaan bekijken wat voor jouw website passend is.

Kies je pakket!

Website laten beveiligen door Ultracom

Small

€39

Per maand

Large

€79

Per maand

noodsituatiethis slowpoke moves

€199

Eenmalig

Vragen over de beveiligings pakketten?

Weet je niet welk pakket geschikt is voor je? Of heb je nog geen goed idee van wat alle opties inhouden? We helpen je graag verder!

Bel ons op 06-87234243 of neem contact op via de button hieronder.